O ztracených ženách, Borcích a teroristech, co nepřijeli

19. 06. 2017 14:01:32
Víte, co se stane, když dáte ženě kámošku nebo dvě, tisícovku nebo pět a dva nebo tři dny volna? Odjede unavená nevyspaná matka od rodiny a vrátí se vám unavená nevyspaná matka od rodiny s potutelným úsměvem.

Jako investigativní novinářka jsem se nebála otestovat dané tvrzení na vlastní a dvou dobrovolně nastavených kůžích. A protože jsme borky, jely jsme do Boru. Nového, protože nic starého pro nás není dost dobré. S výjimkou stopaře. A vína... Nepředbíhejme, na všechno se dostane.

Na základě výzkumu v terénu náš tým vytvořil desatero přelomových zjištění vycházejících ze zážitků a zkušeností nasbíraných za pouhopouhé tři dny.

  1. Je téměř jisté, že se tři ženy jedoucí autem kamkoliv minimálně jednou denně ztratí. A my už víme, čím to je! Důvodem není jakákoliv nedostatečnost ženských mozků, co se orientace týče. To prosím ani náhodou! Jediná opravdová příčina je to, že neexistuje žádná navigace na světě, která by dokázala přeřvat tři grácie, co se dlouho neviděly.
  2. Když se ženy ztratí, celý vesmír se spojí, aby je přivedl k cíli. Vesmír nemůže riskovat, že by se v jednom okrese motalo víc zmatených skupin žen, došlo by k narušení rovnováhy jeden okres – jedna zmatená rozesmátá skupina. Kvůli zamezení výjezdu z okresu byly vynalezeny dopravní uzávěry. Pokud uzávěra nestačí, nezbývá než shodit přes cestu strom. Dámy si roztomilé pochybení uvědomí, otočí to a k překvapení všech přítomných, které strom nepříjemně zaskočil, se za veselého hlaholu otočí, zařvou „Díky, strome, jsi kámoš, vole!“ a mastí zpátky.
  3. Když berete stopaře, je tak ňák lepší, když mu není 75 let, respektive minimálně se to předpokládá. Jenomže sežeňte dneska někde pětadvacetiletého stopaře. Takoví už se volně v přírodě nevyskytují. Musely jsme brát, co je. Ten náš zíral, když mu zastavily tři fitness královny. Až jsem se bála, jestli ho od radosti netrefí šlak. V podstatě jsme se pohybovaly někde mezi dobrým skutkem a ublížením na zdraví.
  4. Á propós - a co se týče plánované fitness náplně - mluvit o sportu není fitness, dvouchodové večeře nejsou fitness, lakování nehtů není fitness. Pokud děláte hlavně věci, co nejsou fitness, nepomůže vám ani popoběhnutí v dešti, prostě úplně klidně přes nemalou sumu investovanou do fitness přiberete kilo.
  5. Je strašně trapné, když si rádoby profi bowlista nechá obsluhou přeleštit dráhu, dvacet minut řeší skluz speciálních bot, které pak šudlá jakýmsi šmirglpapírem, aby vyladil dokonalé přilnutí, po urputném soustředění konečně hodí na míru dělanou kouli a shodí čtyři kuželky, zatímco v tu samou chvíli přiožralá princezna na vedlejší dráze hodí strike a zařve „Góóól!“ Fakt trapas.
  6. Rozesmátá fitness vědkyně je pro okolí neodolatelná. Je potřeba počítat s tím, že od borců z Boru bude dostávat nabídky různého druhu. Pokud ji pozve cizí muž na drink, správná odpověď by měla být: „Což nevidíte snubní prsten, vy chlípníku neřestný?!!!“, nikoliv s vyděšeným pohledem vysokým hlasem pronesené: „Tak když tak až za chvilku, jo?“. To pak nutí zahanbenou vědkyni přemýšlet o ústupovém plánu a relevantní omluvě za další zlomené srdce. Kolikáté už?! (Ve skutečnosti řekl: „Já vás nutit nebudu“ a šel balit vedlejší stůl. Ale šel zlomeně. Nebo aspoň nalomeně.
  7. Když vlezete do vířivky po zrzavém Helmutovi aus Deutschland, můžete mít pocit, že se těžko ten den (a možná ještě jednou za devět měsíců) budete cítit více nepatřičně. Pocit, že to je to nejhorší, co se vám ten den stalo, přejde, když vypnou proud, vy jste v podzemí, netušíte, co se děje a jediné, co vidíte, je černá budoucnost. Tu navíc vítáte nahá.
  8. Když stojíte v úplně tmavé místnosti v podzemí (nahá) s rukama plnýma mýdla a navíc mimo sprchu (neptejte se), jenom pěkná mrcha kamarádka vám může říct "Běž se podívat ke dveřím, jestli nepřijeli teroristi".
  9. Do Nového Boru nejezdí teroristi. Ale kdyby tam náhodou byli, budou jistojistě na jedné z miliardy selfie, které jsme si tam udělaly. Ve snaze nenápadně vyfotit teroristy a snímky předat kompetentním úřadům, chápete.
  10. Nový Bor je fascinující místo, které prostě musíte vidět. Lidé tam žijí ve výlohách a co víc – mají v rukách osud, možná i ten váš. Rozhodně byste to měli pro jistotu zajet ověřit. My jsme průzkumu věnovaly celá srdce, žaludky, játra a jiné vnitřnosti. A řeknu vám – stálo to... dost. Ale stálo to zato!

Autor: Zuzana Hubenakova | pondělí 19.6.2017 14:01 | karma článku: 28.95 | přečteno: 2184x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 43 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 15.90 | Přečteno: 204 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 46 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 137 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.50 | Přečteno: 247 | Diskuse
VIP
Počet článků 168 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4401

Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...