Některým holt zůstanou jen holé zadky

19. 09. 2017 14:18:35
Vystavovat své nahé tělo pro peníze je nízké, zvrhlé a podporuje to stereotypy. Už jednou jsem s kamarádkami navštívila mužské striptýzové vystoupení, abych to těm pomýleným chlapcům vysvětlila. Pak bohužel přišel moment, kdy jsem

Svou misi ovšem neuzavírám a i nadále hodlám šířit osvětu. Proto jsem ochotně kývla na nabídku jet napsat reportáž o striptýzové show. Možná zdánlivě až příliš ochotně. Samozřejmě čistě proto, že jsem chtěla napravit chybu z minula, kdy jsem nějak pozapomněla, proč že jsem to na akci přišla a místo plánovaného: „Pánové, zahalte se prosím a běžte se věnovat poctivějším činnostem. Například soustružení, to vám je přitažlivá zábava!“ jsem spíše vypadala, že kluky chci převést na víru. S očima vyvalenýma a se všemi příznaky začínajícího infarktu jsem opakovaně vzala Boží jméno nadarmo.

Velice zajímavý poznatek jsem získala už před výchovnou návštěvou: mám ve svém okolí spoustu skrytých investigativních reportérek. V okamžiku, kdy jsem rozposlala nabídku jít mě podpořit v umravňování mladých svalnatých mužů, co sešli z cesty, vypadalo to, že budeme muset vypravit autobus. Tolik se našlo ochotných pomocnic. Schválně zkusím žádost o pomoc s prací zopakovat, až budu potřebovat vykydat kompost.

Nápis Kulturní dům na budově, ve které se představení mělo odehrávat, dodával celé akci vyšší úroveň. Kulturní dům, to je něco jako lokální Národní divadlo. Nastal okamžik prozradit děvčatům, že celá akce byla zakoupena na slevovém portálu. Jedna ze zúčastněných propadla mírné skepsi, protože si okamžitě představila výběhový typ striptéra, který své služby už neprodá jinak než se slevou. Oslňující svalnatý muž oděný pouze do převelice úzkých džín a motýlku naštěstí její obavy nepotvrdil.

Konečně přišel okamžik, kdy mladý konferenciér oznamoval začátek představení. Moderátor mimochodem s oblibou vybíhal v průběhu celého večera mezi ženy, aby s nimi mezi jednotlivými vystoupeními udělal krátký rozhovor. Byly jsme tak svědkyněmi výměn jako například: „Umíte vařit?“ „Ano.“ „Aha, takže umíte vařit. No to je vlastně v pořádku.“ Případně: „Už jste někdy něco zapálila?“ „Můj manžel je hasič“. Nebo všeslibného zvolání: „Po skončení akce akce nekončí!“.

Celá show začíná nastoupením čtyř mužů v uniformě amerického námořnictva. Následuje ohlušující řev nadšených fanynek. Vypadá to slibně, chlapci jsou vítáni. Je fakt, že soustružníky takhle nadšeně asi nikdo nevítá.

Za chvilku se stane to, co se stát muselo – uniformy letí dolů. Překvapení nastává v okamžiku, kdy zjistíme, že pod nimi chlapci mají oblečené červené trenýrky. Pouští se hudba z Pobřežní hlídky. Publikum se směje. Co by to však bylo za záchranáře, kdyby někoho nezachránili? Jedna z divaček z první řady, která se před začátkem nejvíce domáhala příchodů striptérů, je vytažena na pódium a bez větších protestů zatažena do choreografie. Nemohu vyloučit, že si slečna přišla najít ženicha. Neustále výkřiky "Vem si mě! Vem si mě!" tomu přinejmenším napovídají.

Záchranáři se k ní vrhnou, položí ji na zem a pak předvedou pár pohybů tak neslušných, že ukázat je na americké pláži, putovali by štando péde do vězení. Při studování záchranářských postupů evidentně sáhli po nesprávné učebnici, protože paní vypadá, že před oživováním byla v lepším stavu. Z pódia odchází rozevlátá a se zvláštním, ale ne nešťastným výrazem. Chlapci ukončí choreografii tím, že nám ukážou zadek, což bych si za jiných okolností mohla brát osobně.

Následuje další vystoupení, tentokrát sólové. Dozvíme se, že se nám představí zmíněný zbrusu nový vystupující v kostýmu amerického policisty. Publikum je náhle plné žen, které by se ochotně přiznaly klidně i k vraždě. Policista přichází, pohazuje obuškem a pak heslo Pomáhat a chránit posune daleko za hranici původního významu.

Všechna vystoupení mají společnou dějovou linku: Přijde uniformovaný pán do práce, je mu tam smutno, tak si pozve slečnu z publika. Pak je mu vedro, tak se svlékne. Slečna sedí na židli, dívá se, jak se pán svléká a neví, kam s očima. Pán jí různě obtancovává, osahává a nakonec ji přiměje, aby si sáhla... například do svědomí. Na ruku, kterou sahala na místa, na která by mu slušné děvče na prvním rande rozhodně sahat nemělo, jí pak políbí, což mi přijde krajně nehygienické.

Jelikož choreografie sólových vystoupení si je výrazně podobná, malinko začínám ztrácet pozornost. Probere mě až okamžik, kdy tanečník představující gentlemana oblečen v tmavém obleku, vytáhne z davu nebohou budoucí nevěstu (přišla se šerpou a korunkou, takže to jinak než výletem na jeviště skončit nemohlo). Po předchozím vystoupení je pódium plné vody, kterou si pro zvýšení efektu vystupující lil na holé tělo. Byla tedy jen otázka času, kdy se to někomu stane – gentleman se pokusí o romantický tanec, uklouzne a oba končí v neestetické hromadě na zemi. Jsou v pořádku, předstíráme, že jsme se zrovna dívaly jinam. Upadla mu nevěsta. Komu se to ještě nestalo.

Velmi záhy se ukazuje, že oproti vystoupení americké skupiny striptérů, které jsem kdysi před lety shlédla, česká parta... ukazuje. Cudní Američané nechali publikum předpokládat, snít a představovat si. Vystoupení boxera je jasným důkazem, že čeští umělci jsou velmi explicitní. Ve chvíli, kdy sebou v červeném župánku na pár vteřin praští na zem, na okamžik připomene zkolabovaného Santu. Když se jeho kostým sesune na hromádku, vidíme něco, co jsme asi většinou ještě neviděly. Veškeré asociace se všemi svatými jsou nenávratně pryč. Jak to jen elegantně naznačit... Kdyby existovala možnost dárcovství, tenhle boxer by mohl dva kluky vytáhnout ze dna depresí a ještě by mu zbylo! I v druhé řadě jsem se svou obavou z fyzického kontaktu přestala cítit bezpečně.

Po nekonečně dlouhé přestávce, při které jsme se pokoušely překonat šok z toho, co jsme právě viděly, přichází konečně znovu moderátor. S kytarou. Bůhví proč. Davu rozvášněných a doslova rozpálených žen začne celkem překvapivě hrát píseň Nina od Tomáše Kluse. Evidentně se se svou slabší muskulaturou rozhodl vsadit na citlivější notu. Kdo by stál o namakané jedince, když je tu kluk s kytarou? Klus zabral u táboráku, zabere i na strip show.

Druhá polovina vystoupení se zdá být choreograficky propracovanější. Chlapci mají sice problémy se synchronizací, takže kamarádce připomenou její účast na lekcích zumby, kde všichni jdou doprava, jen ona, ač nerada, anarchisticky doleva. Do vystoupení však vkládají celé srdce. A taky celé tělo. Úplně celé. Přichází jednotka rychlého nasazení, vojáci, hasiči, dokonce i ďábel. Přistihuji se, že mě zmáhá únava. I kamarádka vedle mě bojuje s přivírajícíma se očima. Celodenní zápřah prostě není správná předehra.

Když se na úplném konci show nabízí možnost zakoupit tanec na klíně za tři sta korun a moderátor jde ve svém případě s cenou až na třicet, dochází ke krutému prozření – jsou případy, kdy kytara nepomůže. Nechat ho, aby se kroutil na klíně, si nepřeje žádná z přítomných žen. Přitom zpíval moc hezky a na rozdíl od nahatého boxera bych se nebála, že mi při prudkém pohybu kyčlemi vyrazí oko.

Až v taxíku domů mi dochází, že jsem zase zapomněla na účel své cesty. Když tak nad tím přemýšlím, při jejich zvyku se v práci svléknout by soustružení mohlo být stejně příliš nebezpečné. Minimálně pro toho obdařeného boxera...

Autor: Zuzana Hubenakova | úterý 19.9.2017 14:18 | karma článku: 33.44 | přečteno: 3479x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 16.70 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 24.57 | Přečteno: 442 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 33.93 | Přečteno: 744 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 587 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 19.15 | Přečteno: 253 | Diskuse
VIP
Počet článků 168 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4401

Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...